19 Haziran 2012 Salı

Şehit 8 Askerin İsiMLeRi BeLLi OLDu 06.19.2012


Şehitlerin İsimleri Belli Oldu

Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan 8 askerin isimleri belli oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlıDağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan 8 askerin isimleri belli oldu.
Şehitlerin isimleri şöyle: "Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün".
Teröristlerin saldırısı ardından yaralanan askerler, helikopterle Hakkari'ye getirildi. Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ardından 5 asker, Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulansla Van Asker Hastanesi'ne, 8'i Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, 3 yaralı da Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Bu arada, şehit olan 8 askerin cenazesi helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirildi.
Şehitlerin memleketleri ise şöyle:

Kıdemli Çavuş Ali Gümüş/ Konya, Ilgın
Piyade Çavuş Cahit Kılınç/ Diyarbakır, Hani
Piyade Onbaşı İsa Sayın/ Muş, merkez
Piyade Er Umut Bulut/ Samsun, Salıpazarı
Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu/ Trabzon, merkez
Ulaştırma Er Samet Bütün/ Konya, Ahırlı
Piyade Er Mustafa Türkmen/ Kütahya, Gediz
Piyade Er Yaşar Doymuş/ Giresun, Tirebolu
TRABZON'UN ŞEHİDİNİN SON MESAJI
Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı bir fotoğraf da görenleri duygulandırdı. Fotoğrafta, Türk bayrağı ve dağda nöbet bekleyen asker figürlerinin altındaki yazıdaki, "Bekliyorum anne, elim tetikte, bekliyorum anne memleketi ve seni" ifadesi dikkat çekti.
Ali Yasin Erosmanoğlu'nun son olarak telefonla geçtiğimiz günlerde görüştüğü ağabeyi Cemil Erosmanoğlu'na "Belki bir daha gelemem. Bir daha görüşemeyiz. En son görüşmemiz olabilir, çatışmaya gidiyorum" dediği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptğınız için Teşekürler