8 Ekim 2011 Cumartesi

Mahkemeden Hadise'ye Şok Haber

5 Ağustos 2011 tarihinde 'kaynak gösterilerek' yayınlanan 'O'na Recep İvedik Kadar Gülüyoruz' başlıklı haberle ilgili olarak, cevap ve düzeltme yazısı yayınlatmak isteyen Hadise'ye mahkemeden RED cevabı geldi.

İşin ilginç yanı şikayet dilekçesindeki ifadeler, aslında Hadise'yi zor durumda bıraktı. Şöyle ki; Hadise dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; 'Ben Erol Köse'yle çalışacak bir isim değilim. Onun tarzı ortada' Bu ifadeleri değerlendiren Hakim Ünsal Bayav, karar metninde şu ifadeleri kullandı; Talebe konu olan kısmın, talepte bulunanın kişilik haklarına doğrudan rencide edecek bir içerik taşımadığı, tersine sözlerin muhatabının böyle bir iddiasının söz konusu olabileceği, bu sözlerin ilgilisi tarafından sarf edilmedikleri şeklindeki iddianın da, mahkemeye muhtaç bulunup, bu hususun mahkememizce dosya üzerinden yapılacak inceleme konusu aydınlatılmasının mümkün bulunmadığı kabul edilerek, talebin REDDİNE karar vermek gerekmiştir.


Hüküm kısmında; 5651 sayılı yasanın 9. maddesi uyarınca yapılan içeriğin yayından çıkarılması ile cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasına ilişkin TALEBİN REDDİNE denildi.

Yani bu da gösteriyor ki, Hadise başka bir haber mecrası kaynaklı haberle ilgili olarak cevap ve düzeltme metnini mahkemeden talep etse de, bunda başarılı olamadığı gibi, savcı beyin ifadesinden de anlaşılacağı üzere, tam tersine aslında Erol Köse'nin Hadise'den davacı olması halinde, bunun değerlendirilebileceğine hükmetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptğınız için Teşekürler